Ülőgarnitúra: bőr vagy szövet?

Az ülőgarnitúra a modern élet szerves része. Nap mint nap a lakás központi helyszíne, legyen szó tévénézésről, pihenésről, családi együttlétről vagy akár étkezésről. Egyik népszerű gyártónk (LeComfort) szerint a jó kanapé ismérve, hogy egyszerre praktikus, stílusos és strapabíró.

Tehát egy jó kanapénak (és fotelnek) ezeknek a kritériumnak kell megfelelni. Az Urbico Mobili minőségmenedzsmentje azon dolgozik, hogy csak olyan termékeket forgalmazzunk, amelyek 100%-ig megfelelnek mind a három kritériumnak. Emellett garanciát is vállalunk minden termék minőségére.
Nézzük meg, hogy mi alapján válasszunk ülőgarnitúrát, illetve milyen szempontokat érdemes figyelembe venni ehhez.


beatrice

duffle
Az első a termék mérete és stílusa. Mindig tervezzük meg a szoba kialakítását! Szűkebb terekbe kisebb, tágabb helyre nagyobb, szélesebb ülőgarnitúra illik. Emellett vegyük figyelembe a szoba és a berendezés alapstílusát. Klasszikus ülőgarnitúra a hagyományosabb, díszesebb, szűkebb helyiségekben jobban mutat, míg a modern és az art deco bútorok a világosabb, nyíltabb, sima és egyszerű stílusba ágyazhatók bele.

Ami még fontos, és a cikk alapgondolatát adja: az ülőgarnitúra anyaga. Elsőre talán nem tűnik olyan fontosnak, de valójában meghatározza a kanapé/fotel fundamentális stílusát. És mivel mindennapjaink része, tevékenységeink helyszíne, a anyag egyáltalán nem elhanyagolható. Nézzük meg, mi szól egyik, illetve másik anyag mellett.

Bőr

- A bőr kanapé stílusa egyedi, a valódi elegancia
  megtestesítője.
- Örök divat, ami egyszerre erőt és magasan fejlett
  ízlésvilágot sugall. Főleg a klasszikus stílushoz megy,
  de a különleges formákat is kiválóan feldobja.
- Emellett strapabíró, tartós, víztaszító jellege miatt
  nem rongálódik a szerkezete.

Szövet

- A szövet az elegáns klasszikus, a kifinomult modern, a
  letisztult art deco és minimál stílusokhoz is kiválóan illik.
- Egyértelmű előnye, hogy egyszerűbb, puhább anyag, ezért is olyan népszerű.
- A nálunk kapható szövetek egytől egyik nagyon tartósak, illetve cserélhetők is.

szövet szövet